Informacije 080 11 32 Trgovine
Brezplačna dostava pri naročilu nad 100€.

adidas

633 artiklov
1 / 32

Znamka adidas je sinonim za vrhunsko športno obutev in oblačila, s stilsko dovršenostjo pa navdihuje tudi ljubitelje udobnih superg in oblačil za aktivno preživljanje prostega časa. Vse do osemdesetih let prejšnjega stoletja je bila povezana izključno s športom. Njen kulturni doseg so nato s pesmijo »My adidas« razširili hip-hop glasbeniki Run DMC in superge s tremi črtami povzdignili na povsem nov nivo. Sodelovanje se je izkazalo za prelomno in adidas še dandanašnji sodeluje z umetniki in utrjuje svoj status kulturnega fenomena. 

Zametki adidasa segajo v daljno leto 1924, ko sta brata Adolf in Rudolf Dassler registrirala podjetje Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Slednje je bilo ustanovljeno z namenom proizvodnje vrhunske športne opreme. Mnogo športnikov je že na Olimpijskih igrah leta 1928 v Amsterdamu nosilo obutev bratov Dassler, še večji uspeh pa sta dosegla na Olimpijskih igrah leta 1936 v Berlinu. 

Po večletnih sporih sta se brata leta 1948 razšla. Rudolf je osnoval novo podjetje Puma, njegov brat pa je še naprej vodil staro podjetje, ki ga je preimenoval v adidas. Ime je sestavil kar iz svojega vzdevka in prvih treh črk priimka.

Prelomnica za adidas je bila zasnova prvih sodobnih evropskih čevljev za nogomet. Z namestitvijo čepov na podplate obstoječih, lahkih nogometnih čevljev je adidas pomagal pisati športno zgodovino. Tudi s pomočjo te preproste inovacije je na svetovnem prvenstvu leta 1954 nemška reprezentanca premagala favorizirano madžarsko ekipo. Adidas se je znašel v središču svetovne pozornosti in Adi je vedel, da je na pravi poti. 

Športnim copatom je sledila uspešna širitev na področje športnih oblačil. Že prvi kos oblačila je bil senzacionalen; trenirka, ki je nosila ime znamenitega nogometaša Franza Beckenbauerja. Brezčasen dizajn in premišljen marketing trenirke s tremi črtami sta podjetju, ki je bilo znano po športnih čevljih, odprla novo tržišče in prostor, na katerega je lahko razširilo svojo ustvarjalnost. 

Po obutvi in oblačilih se je adidas v zgodovino nogometa zapisal še s predstavitvijo uradne nogometne žoge za Svetovno prvenstvo v nogometu FIFA 1970, imenovane TELSTAR. Eden izmed ciljev slavnega dizajna je bilo izboljšanje vidljivosti žoge na črno-belih televizijah. Z uradnimi nogometnimi žogami je adidas pustil svoj pečat tudi na vseh preostalih svetovnih prvenstvih v nogometu. 

V sedemdesetih letih je adidas svoje delovanje razširil še na druga športna področja. Njihova predstavnika sta bila med drugim plezalec Reinhold Messner, ki je v gorah plezal prav s pomočjo adidasovih čevljev ter gimnastičarka Nadia Comaneci. V sledečih desetletjih pa je znamka s svojo inovativnostjo in kreativnostjo zaznamovala še številne druge športe. 

Tudi v svetu umetnosti so pri adidasu vedno iskali nova kreativna partnerstva. Po prelomnemu sodelovanju z glasbeniki RUN DMC so se povezali še z drugimi uspešnimi glasbeniki in modnimi oblikovalci. V novem stoletju so adidasu svoj kultni status med drugim pomagali utrjevati Yohji Yamamoto, Stella McCartney, Pharrell Williams in Kanye West. Adidas ostaja vir navdiha za umetnike, slednji pa znamki vračajo s svojo kreativnostjo, udejanjeno v izjemnih linijah oblačil in obutve za stilsko osveščene posameznike. Obenem pa adidas ostaja na samem vrhu proizvajalcev visoko kakovostnih športnih oblačil in obutve. 

Preverite veliko ponudbo izdelkov priljubljene znamke, v kateri se nahajajo tako najnovejši kosi kot tudi kultni izdelki, ki slavijo dolgo tradicijo adidasa.

Novo Brezplačna dostava Nogometna mini žoga ADIDAS EURO24 MINI

Novo Brezplačna dostava Ženska športna jopa ADIDAS W Z.N.E. FZ

Novo Brezplačna dostava Ženske športne hlače ADIDAS W Z.N.E. PT

Novo Brezplačna dostava Otroški natikači adidas ADIDAS ADILETTE AQUA K

Novo Brezplačna dostava Sandali za malčke ADIDAS ALTASWIM 2.0 I

Novo Brezplačna dostava Sandali za malčice ADIDAS ALTASWIM 2.0 I

Novo Brezplačna dostava Športne nogavice adidas PRF CUSH MID 3P

Novo Brezplačna dostava Športne nogavice ADIDAS T SPW LOW 3P

Novo Brezplačna dostava Športne nogavice ADIDAS T SPW NS 3P

Novo Brezplačna dostava Ženske kopalke ADIDAS SPW NECKH BIK

Novo Brezplačna dostava Ženska športna majica ADIDAS W BLUV Q1 TEE

Novo Brezplačna dostava Ženske športne hlače ADIDAS W ALL SZN BIKER

Novo Brezplačna dostava Ženski natikači ADIDAS ADILETTE AQUA

Novo Brezplačna dostava Ženski natikači ADIDAS ADILETTE SHOWER

Novo Brezplačna dostava Športne nogavice ADIDAS PRF LIGHT MID3P

Novo Brezplačna dostava Moške športne hlače ADIDAS M Z.N.E. PR PT

Novo Brezplačna dostava Moške kratke hlače ADIDAS M 3S SJ 7 SHO

Novo Brezplačna dostava Moške kratke hlače ADIDAS M FI 3S SHO

Novo Brezplačna dostava Moške kopalke ADIDAS Colorblk Clx Sl


Hitra in zanesljiva dostava
100% varen nakup
Brezplačna dostava pri nakupu nad 100€
Enostavno vračilo
Vsi artikli na zalogi
Dolgoletne izkušnje
Filtri Meni
Top