Prva-Liga.si
Moj račun: Prijava|Registracija |Pomoč
Vaša košarica:
0,00 € (0 izdelkov)
Informacije: 080 11 32
(8:00-9:30 in 14:00-16:00)
Brezplačna dostava pri naročilu nad 100 €
IŠČI
Naročite se na brezplačna obvestila in ugodnosti
Naročite se na e-revijo Prva Liga in mesečno boste prejemali zanimive vsebine o naših ugodnostih, vzdrževanju ter vse ekskluzivne ponudbe.
Naroči
Brezplačna dostava pri naročilu nad 100€.
Informacije: 080 11 32
(Vsak delavnik med 8:00 in 9:30 ter med 14:00 in 16:00)
Kupljeno lahko v 14 dnevih zamenjate ali vrnete – brez razlag in težav

Možnosti plačila:

Paypal, Visa, Mastercard, American Express, predračun, po povzetju pri Pošti Slovenije

 

 

 

Primerna obutev

Se ob poplavi športne obutve pri nakupu pogosto ne morete odločiti kateri model izbrati !?

Nekateri  najprej pomislite na ceno, druge pa bolj pritegnejo znane blagovne znamke. Oboje je pomembno, vendar o tem malo kasneje. Najprej morate nameniti nekaj časa sebi oziroma svojim stopalom.

Strokovnjaki pravijo temu ugotavljanje biomehanike stopal. To pomeni proučevanje oblike samega stopala. Pri tem mislimo na višino stopalnega loka in na posebnosti pri hoji, kot je zvračanje noge navznoter ali navzven. Pred nakupom novega para copat morate naprej ugotoviti tip svojega stopala. To najažje preverite z odtisom mokrega stopala na  ravni suhi  podlagi. S tem ugotovite, ali imate normalno stopalo, plosko stopalo ali stopalo z visokim lokom.
 

Normalno stopalo

Normalno stopalo s svojim lokom omogoča ublažitev doskoka, je prožno in samo kontrolira gibanje. Takšno stopalo ima malo ljudi, običajno  je kombinirano z zvišanim stopalnim lokom. IZBERITE polukrivljeno kopito in copat, ki ga odlikuje stabilnost z zmerno kontrolo gibanja.

 

Plosko stopalo

Navadno je plosko stopalo povezano z zvračanjem stopala navznoter, kar lahko s časom povzroči poškodbe. IZBERITE ravno ali polukrivljeno kopito, copat pa mora odlikovati kontrola gibanja stopala in stabilnost. Imeti pa mora trden medpoplat ter uporo na notranji strani, da ublaži zvračanje stopala. Pri adidasu je to tehnologija SUPPORT. Neprimerni so močno oblazinjeni copati z močno ukrivljenim lokom, ker oboje zmanjšuje stabilnost.

 

Stopalo z visokim lokom

Običajno  je povezano z zvračanjem stopala navzven, kar zmanjšuje prožnost stopala, zato pri doskoku ni dovolj blaženja. IZBERITE  ukrivljeno kopito ki ga odlikuje dobro blaženje. Pri adidasu izberite tehnologijo CUSHION.