Prva-Liga.si
Moj račun: Prijava|Registracija |Pomoč
Vaša košarica:
0,00 € (0 izdelkov)
Informacije: 080 11 32
(8:00-9:30 in 13:00-15:00)
Brezplačna dostava pri naročilu nad 100 €
IŠČI
Naročite se na brezplačna obvestila in ugodnosti
Naročite se na e-revijo Prva Liga in mesečno boste prejemali zanimive vsebine o naših ugodnostih, vzdrževanju ter vse ekskluzivne ponudbe.
Naroči
Brezplačna dostava pri naročilu nad 100€.
Informacije: 080 11 32
(Vsak delavnik med 8:00 in 9:30 ter med 14:00 in 16:00)
Kupljeno lahko v 14 dnevih zamenjate ali vrnete – brez razlag in težav

Možnosti plačila:

Paypal, Visa, Mastercard, American Express, predračun, po povzetju pri Pošti Slovenije

 

 

 

Nega kopačk

Sedem nasvetov za negovanje nogometnih čevljev


1. Večjo umazanijo najlažje odstranite s toplo vodo in ščetko ali brisačo. Čevljev ne perite v pralnem stroju.

2. Vlažnih čevljev ne zapirajte v torbo.

3. Pri sušenju nogometnih čevljev jih natlačite s časopisnim papirjem, ki je zelo vpojen. Čevlje postavite na suho mesto. Ne izpostavljajte jih neposrednim sončnim žarkom ali neposredni bližini virov toplote kot je peč ali radiator. Usnje se mora sušiti od znotraj navzven, sicer se začne lomiti, kar bistveno skrajša njihovo življenjsko dobo.

4. Za nego uporabljajte kremo za čevlje adidas Baranne, črne ali prozorne barve.Ta krema za čevlje je razvita posebej za nogometne čevlje adidas.

5. Teh čevljev ni potrebni impregnirati.

6. Čevlje vedno shranjujte s kopitom, da ohranijo svojo prvotno obliko.

7. Posebnost čevljev za nogomet iz naravnega usnja: z rabo čevljev včasih nastane drobna napaka med zunanjim podplatom in ogrodjem. To je normalna obraba nogometnega čevlja, ki ne vpliva na igro.

 

Nega usnja
-    Madeže od blata in zemlje je najbolje odstraniti z malo tople vode in mehko krtačo ali krpo.
-    Obutev posušite tako, da jo natlačite s časopisom, ki je zelo vpojen in odložite v suh topel prostor.
-    Priporočamo uporabo adidas kreme za usnje, ki je bila izdelana posebej  za adidas kopačke.
-    Obutev ni vodoodporna.
-    Ko obutev pospravite vedno uporabljajte priloženi kalup iz kartona, ker bo tako obdržala prvotno obliko.
-    Značilnost obutve iz pravega usnja je,da se po uporabi sčasoma pojavijo majhne razpoke (odprtine) med podplatom in zgornjim usnjenim delom. To je normalen pojav, ki ne vpliva na kvaliteto vašega igranja.
       
NIKOLI:
-    Ne perite obutve v pralnem stroju.
-    Ne sušite obutve na direktnem soncu ali radiatorju. Usnje se pravilno suši od znotraj navzven , drugače popoka in se hitreje uniči.
Usnje je organskega izvora, zato sčasoma pride do površinske obrabe in majhnih razpok. Ti pojavi so normalni in ne vplivajo na kvaliteto usnja.


Nega umetnih materialov in tekstila
- Zgornji del obutve operite z mrzlo vodo in posušite na zraku.
 

NIKOLI:
-    Ne sušite obutve na direktnem soncu ali radiatorju.
-    Ne mažite obutve s kremami za usnje, ker le-te vsebujejo sestavine, ki lahko poškodujejo površino iz sintetičnih materialov.
 

 

SPLOŠNA NAVODILA

Obstojnost in vzdržljivost obutve lahko podaljšamo, če jo pravilno izberemo glede na teren na katerem bomo igrali. V kolikor se posamezen tip nogometne obutve ne uporablja v skladu z navodili in izključno na navedenih podlagah, lahko pride do poškodbe obutve. V kolikor se obutev ne uporablja v skladu z navodili, zaradi česar pride do poškodbe izdelka,  morebitnih reklamacij ne moremo upoštevati.


SG(TRX)         - zelo mehak in moker naravni teren
Podplat namenjen igranju na naravnih, mehkih površinah ki zahtevajo globlji ugrez čepov za preprečevanje zdrsa. SG čepi se ne smejo uporabljati na čvrstih(FG), trdih (HG) in umetnih terenih (TF, AG) zaradi prevelike obremenitve zunanjega podplata, čepov in skočnega sklepa, saj sicer lahko pride do poškodbe materiala in tudi poškodbe igralca.

FG(TRX)         - suh naravni teren
Podplat namenjen igranju na vrhunsko pripravljenih igriščih, ki omogočajo dober oprijem copatom z manjšim številom čepov in nižjo višino le teh. V kolikor se podplat uporablja na mehkem terenu (SG), ne zagotavlja dobrega oprijema s podlago. Če podplat FG koristimo na trdih podlogah (HG) ali na umetni travi (AG, TRF), prihaja med samim igranjem do prevelike obremenitve čepov in posledično poškodbe materiala in poškodbe igralca.

HG(TRX)         - zelo trd in suh naravni teren
Podplat namenjen igranju na naravni suhi podlagi, ki zaradi svoje trdote ne omogoča globokega ugreza podplatom z daljšimi čepi (FG, SG), čepi namenjeni za umetno travo (AG in TRF) pa igralcu ne nudijo zadostnega oprijema. V primeru uporabe obutve na umetni travi ali drugih umetnih površinah, lahko pride do poškodbe materiala.

AG(TRX)                    - umetna trava
Podplat namenjen igranju izključno na umetni podlagi (umetni travi), v kolikor se uporablja na  drugih podlagah (SG, FG,HG), lahko pride do poškodbe čepov ter pokanja copat na stiku med zgornjim delom in podplatom.

TF(TRX)         - zelo trd in suh naravni teren, ter umetna trava
V kolikor se podplat uporablja na mehkem terenu (SG) nam ne zagotavlja dobrega oprijema s podlago. Če podplat TF koristimo na trdih podlagah (HG) ali na čvrsti podlagi FG, prihaja med samim igranjem do premajhnega oprijema z igralno površino in posledično večjo možnostjo zdrsa, poškodbe copat in tudi poškodbe igralca.

IN- uporaba v dvorani. V primeru uporabe na asfaltu ali betonski podlagi, lahko pride do poškodbe copata.

HG(TRX) J         - vse naravne podlage in trda igrišča
(otroška obutev)           

Čepi morajo biti vedno dobro pričvrščeni.
Potrebno jih je redno pregledovati in ko se obrabijo zamenjati z novimi.